Cykelhjälm

Oavsett om du tar cykeln till jobbet eller cyklar hårdare i motions- eller tävlingssyfte är en cykelhjälm alltid ett måste. En vanlig orsak till skador bland cyklister är att de kör omkull utan att någon annan är inblandad. Orsaken kan vara en hal vägbana, en grop i marken eller grus. En kvalitativ hjälm är en billig livförsäkring och minskar risken för en hjärnskada om du skulle råka ut för en olycka. På Merida hittar du ett noga utvalt sortiment hjälmar av högsta kvalité för dig och dina barn. Välj bland olika modeller och färger från Meridas eget varumärke. Osäker på vilken hjälm som passar dig bäst, Kontakta kundservice.
 

Cykelhjälm

Stigande ordning

Visar 1-24 av totalt 59

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Stigande ordning

Visar 1-24 av totalt 59

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Tips när du ska välja cykelhjälm

När du ska köpa en ny cykelhjälm är det ett par saker som är viktiga att tänka på. Hjälmen ska sitta perfekt på huvudet, den ska inte kunna trilla av eller skjutas bakåt och lämna pannan helt fri. När du kikar uppåt med hjälmen på ska du kunna se kanten på hjälmen. Det är alltså viktigt att hjälmen täcker panna, bakhuvud och hjässa. Hjälmen ska vara enkel att ta av och på och enkel att fästa med hakbandet. När du spänner hakremmen ska en eller två fingrar få plats emellan hakan och bandet, men inte mer för optimal säkerhet.

Olika typer av cykelhjälmar

Vilken hjälm som passar dig bäst är självklart individuellt. Cyklar du i tävlings- och motionssyfte är kanske en mer sportig design passande. Ska du använda hjälmen under cykelturen till jobbet eller skolan kanske du väljer en annan mer neutral modell. På Merida hittar du hjälmar för både vuxna och barn, välj den som fungerar bäst för dig och dina behov.