RR Fjällturen 2017 + film

Hej!

Då var det dags för tävling igen och denna gång så var det Fjällturen mellan Funäsdalen och Ramundberget som stod på agendan. Det skall vara Sveriges vackraste MTB lopp och jag är nog beredd att hålla med.

Lucky number 13?

Lucky number 13? Foto:privat

Även om det var lite svårt att njuta av den vackra utsikten mellan alla backar och all lera. Det hade regnat otroligt mycket under veckan. Lika mycket regn på en vecka som på en normal månad. Så det var väldigt blött på fjället. Däremot så hade vi tur med vädret på själva tävlingsdagen. Strålande sol och väldigt lite vind. Lite kallt kanske men det var inget stort problem. Vi försökte att samköra inom teamet även denna gång med det var svårt pga av all lera och den mycket smalare banan.

Pigga innan start

Pigga innan start Foto:Fjällturen

Jag hängde med teamet i början men vid första leran och passagen över den stora bäcken så ramlade en del cyklister framför mig och jag tappade gruppen. Nu började den stora jakten. Turligt (och märkligt) nog så kom jag ikapp. När vi sedan gick ut på grusväg så lyckades vi faktiskt tom köra en Belgisk klunga. Grymt magiskt!

Sedan började världens längsta grusbacke! Shit så lång den var. Helt otroligt jobbigt, den tog aldrig slut, eller ja, till sist gjorde den ju det :-) Nu började gruppen få svårt att hålla ihop, vi började bli trötta och hade svårt att hålla samma tempo. Vi beslutade att köra mer individuellt.

Jagad!!

Jagad!! Foto: Fjällturen

Jag lyckades haka på rätt så bra men uppe på kalfjället så tog benen slut. Med ca 1,5 mil kvar så var jag så trött. Jag fick hoppas av cykeln och styra den uppför en stig/backe. Då var jag trött.

Snygg team formation, min rosa hjälm skymtas bara

Snygg team formation, min rosa hjälm skymtas bara Foto:mtbfoto.se

Det gick ändå ganska bra efter min korta promenad. Jag fick igång benen och nu började den branta utförskörningen från gruvorna och ned på gräset.

 

Det var väldigt blött och lerigt men jag tyckte att det var väldigt kul. Här tappade jag tyvärr ca 10 placeringar men jag var glad att kunna hålla tempot.

Trött och lerig

Trött och lerig Foto:mtbfoto.se

Resultatet blev en 59:e plats och det är jag ändå mycket nöjd med, det var många elitcyklister med så jag känner mig nöjd med det resultatet. Hade jag inte stumnat så mycket så hade jag väl tagit några platser till men det är ju som det är. Tiden blev 2:39 och med tanke på all lera så känns det också bra. Nu skall cykeln saneras ordentligt. Jag vill också passa på att informera om hur sjukt roligt det är att cykla tillsammans i ett team. Att kunna följas åt och prata och peppa är så sjukt roligt. Och att efter målgång få njuta tillsammans är magiskt! Jag är så stolt över alla i teamet som körde loppet! Sträck på er! Alla!

Trötta.leriga och glada!

Trötta.leriga och glada! Foto:Fjällturen

Flera glada cyklister från Teamet i mål!

fj6

Här kommer filmen från loppet:

https://www.youtube.com/watch?v=J4cbHf0HJgM&feature=youtu.be

Mail: conny.bjornehall@gmail.com

Twitter: @connybjornehall

Instagram: cbjorneh