SM i Zwift 2019

Hej!

Då var det äntligen dags för ett nytt inlägg på bloggen! Igår så var det dags för det första SM:et i Zwift (som är sanktionerat av SCF) Det var ett lopp på ca 60 km på en ganska snäll bana. Det var inte så mycket backar även om det skulle bli väldigt jobbigt.

Det var många taggade cyklister innan start, ca 300 totalt som ställde upp i tävlingen. Det var dock inte så många MTB cyklister men väldigt många duktiga LVG cyklister.

Jag tänkte att jag skulle gå ut lite lugnt och försöka hålla mig just under tröskeln, vi skulle ju ändå köra över 1,5h så det borde bli lagomt. Det funkade ganska bra i början även om det blev ett galet tryck vid starten så hamnade jag i en grupp som var ganska rätt. Tyvärr så visade det sig att dom flesta andra i min grupp nog hade "smarta" trainers som anpassar motståndet efter hur banan var. Jag upplevde nämligen att det blev ganska ryckigt för mig som låg statiskt på samma watt.

Det visade sig också vara en ganska dålig ide eftersom jag ryckte ifrån och drog hela gruppen och sedan kom dom ikapp och jag blev trött. Så efter 1:a varvet så insåg jag att det nog var bättre att försöka ligga med i den grupp som jag var i och istället anpassa farten efter gruppen. Jag var ändå framme och drog ganska ofta så att vi inte skulle tappa så mycket fart. Sedan gjorde jag något riktigt dumt, jag beräknad fel hur långt det var kvar och satte igång världens längsta spurt. Som tur var så lyckades jag skaka av mig ganska många under detta långa ryck. Alla utom en faktiskt. Men då var jag så trött att mjölsyran sprutade ut genom öronen. Jag fick slå av på tempot men märkte att min motståndare nog också var rätt så seg. Så vi följdes åt sista kilometrarna och när det var ca 300 meter kvar så tänkte jag att jag trycker det jag har och då kunde eller ville han inte svara på det. Så det var iaf skönt fast det var världens sämst planerade spurt.

Det var en rolig upplevelse och jag slutade på placering 145, är faktiskt besviken över det. Jag ville in under 100 men det blev inte så. Jag skulle haft en helt annan taktik om jag skulle lyckats med det. Samtidigt så får jag vara nöjd, 145:a när Sveriges bästa cyklister gör upp är inte så dumt ändå. Det får lov att vara ok! Det var iaf ruskigt jobbigt och det är bra! Kul hade jag också!