Träningsläger med Team Merida Cykelvasan!

Hej!

Så var det då äntligen dags! Första träningsläget med vårt nya Team och även Guided Heroes. Vi har ju hjälp av Fredrik Edin som planerat våra cykelpass och även föreläste för oss. Vi höll till i Ljungskile/Uddevalla och terrängen runt omkring.

Fredrik Edin går igenom bromsteknik med oss. Vi startade med att göra många teknikövningar. Detta är något som jag varmt kan rekommendera cyklister på alla nivåer. Ni behöver detta, man lär sig hela tiden. Grymt nyttigt och roligt.

Solen sken på oss och vi hälsade även på hemma hos cyklisten och OS medaljören Björn Johansson. Det var ett ett mycket intressant besök och Björn har så många roliga historier att dela med sig av.

Vi passade även på att träna klungcykling på dom grusvägar som fanns i närheten. Många långlopp innehåller ju klungkörning och om man lär sig detta så finns mycket tid och kraft att tjäna på detta.

Rolig teknikcykling vid vattnet på klipporna. Vi tränade mycket på balans, provade att utmana oss själva på olika drop och på knixiga stigar i skogen. Det var rätt så kuperat i området och vi cyklade på delar av Uddevalla MTB banan. Bla så körde vi en väldigt brant backe både upp och ned. Nyttigt för benen och tortyr för lungorna!

Vi lyssnar och lär
Foto: Fredrik Andersson

Att åka på läger är verkligen något som jag varmt rekommenderar, du utvecklas verkligen som cyklist. På kvällarna hade vi föreläsningar av Guided Heros som vi använder för att planera vår träning och Fredrik som bla lärde oss väldigt mycket om kost, sportdryck och hur vi skall planera ett lopp.

Full fart på gruppen. När vi till slut skildes åt så var alla väldigt glada, trötta men nöjda med att få utvecklas och ha kul med likasinnade cykelvänner!

Foto: Fredrik Andersson