Vintercykling - Kul med rätt prylar!

Hej!

Äntligen fredag! Det måste vi ju fira med väldigt mycket glass! Eller hur? Vilken favorit har ni? Jag kan nu meddela att vi har börjat titta på alla ansökningar som har kommit in till Team Merida Cykelvasan. Jag blir så glad av att se att det är så många som vill vara med i teamet 2017. Håll utkik på bloggen för resultatet.

Fil 2017-01-20 15 35 28

Så vad gör man för att cykla på vintern? Rätt kläder och rätt utrustning är viktigt, att inte frysa är väldigt viktigt. Jag har känsliga händer och fötter så dom vill gärna ha lite extra kärlek. Så här kommer två otroligt bra tips.

Man kan ju gärna ha ett par ullstrumpor i skorna och ett par värmande skoöverdrag. Det gör grym skillnad, tänk på att fartvinden och metallen från klossen faktiskt gör det kallare än vad det är i luften. Men det är inte alltid det räcker.

Varma, riktigt varma!

Varma, riktigt varma!

Ett par riktiga vinterskor är faktiskt helt magiskt. Detta är ett par nya skor som Merida har fått in i sitt sortiment. Dom kan se lite klumpiga ut men dom är väldigt smidiga på foten och väldigt sköna. Man kanske inte tävlar i dessa men man fryser inte heller. Grymt bra helt enkelt. Ni kan läsa mer om skorna här: https://www.merida.se/bekledning/skor/sko-mtb-mxz-303-x-14809

Då var det bara händerna kvar. Jag har provat väldigt många olika handskar men efter mycket test och en del riktigt kalla cykelturer så har jag hittat lösningen på alla problem. Ni får inte missa detta, helt galet bra. Jag kan ha mina sommarhandskar under dessa. Det är magi!

Vintercykling

Helt sjukt bra!

Bar Mitts! helt underbara, läs mer om dom här: https://www.merida.se/bekledning/handskar/bar-mitts-extreme-mtb-mitts-11428

Så det var några riktigt bra tips från mig. När du inte fryser så blir det mycket roligare på cykeln. Det är nu klart att jag kommer att föreläsa på Svenska Cykelmässan i Göteborg på Lördagen kl 15:00. Kom gärna och lyssna!

Mail: conny.bjornehall@gmail.com

Twitter: @connybjornehall

Instagram: cbjorneh