Menu

BikeBoost 2017 RR + film och magnetkamera

By september 8, 2017Vasaloppsbloggen

Hej!
Nu är min tävlingssäsong 2017 slut, tror jag. Sedan i Juni så har jag haft problem med min högra axel. Jag har begränsad rörlighet, kan inte sträcka armen uppåt och utåt + en skärande smärta inne i axeln. Tyvärr så har detta bara blivit värre och nu är det dags att försöka göra något åt detta. Magnetkamera/röntgen är nu beställd och jag hoppas få ett snabbt svar så att jag kan börja fokusera på 2018.

Jag har dock kört ett lopp på hemmaplan – BikeBoost. En väldigt teknisk bana och även krävande rent konditionsmässigt. Jag var lite skeptisk till att köra på HT och med skadad axel men vad gör man? FS var på service och det finns ju Voltaren 🙂

Frejas första tävling

Frejas första tävling Foto: Mattias Lönneborg

Min yngsta dotter Freja körde sin första tävling och både hon och jag var så stolta efter tävlingen. Hon var grym! Att se glädjen och stoltheten i hennes ögon var underbart!  Det är ju detta som cykling handlar om!

För min egen del så gjorde jag en hemskt dålig start. Jag missade pedalerna och fipplade till det. Det gjorde att jag fick börja jaga och stressa direkt. Inte vidare optimalt.

Jag leder! eller?

Jag leder! eller? Foto: Mattias Lönneborg

Jag kunde dock ansluta till 2:a klungan och hade ett bra tempo tills vi kom in på en myrstig. Cyklisten framför mig valde plötsligt att gå ut till höger ned på en ”väg” smart tänkte jag och följde efter. Jag såg dock inte det gigantiska hålet som gömde sig i gräset och gjorde såklart en OTB vurpa. Nu tappade jag även denna grupp och det kändes ganska jobbigt just nu.

Fokuserad

Fokuserad Foto: Mattias Lönneborg

Jag fick verkligen kämpa på dom steniga stigarna, det är största skillnaden mellan FS och HT, FS är mer förlåtande, man spar energi och får vila lite iaf. Med HT så är man grymt snabb men man måste vara aktiv hela tiden. Jag försökte i backar och på dom korta grusvägarna att rycka ifrån min grupp och till slut lyckades jag. Med ca 5 km kvar till målet så kom jag loss och orkade hålla ihop det till målet.

Det är brantare än det ser ut

Det är brantare än det ser ut Foto: Mattias Lönneborg

När jag kom i mål så var jag rätt så besviken och väldigt trött! Men jag gjorde en del misstag som kostade dyrt och jag höll väl ihop det hela ok på slutet ändå. Det blev en 17:e plats och det får jag vara nöjd med eftersom det var många snabba och duktiga cyklister med på tävlingen. Som vanligt så kommer det en film också:

Vi får se vad som händer nu, men håll tummarna för att det inte är något allvarligt.

Trevlig helg!

Mail: conny.bjornehall@gmail.com

Twitter: @connybjornehall

Instagram: cbjorneh

Conny Björnehall

Team Merida Sverige

Webshop