GUIDER

Köpguide Hybrid

Där namnet utgör en perfekt modellbeskrivning eftersom våra CROSSWAYS är riktiga hybrider, blandningar mellan komfort, cykelglädje och daglig användning. Med ett så brett utbud av modeller och användningsområden är ditt cykelval lika individuellt som du är som person.

KÖPGUIDE ELCYKLAR

Cykeln som hjälper dig framåt. Det finns flera anledningar till att folk idag flitigt använder de populära el-cyklarna. MERIDA erbjuder flera modeller för att matcha just dina behov.

Köpguide Landsväg

Hjulstorleken 700c är det enda alla modeller i vårt utbud av landsvägscyklar har gemensamt. På senare år har landsvägscyklar utvecklats till mer än bara klassiska sådana.

KÖPGUIDE BARN – JUNIOR

Som förälder vet du helt säkert att inget är viktigare för ett barns utveckling än kärlek och tillit. Vi lägger enormt mycket tid på detaljerna på våra barn- och ungdomscyklar.

Köpguide MTB

Merida täcker alla områden, från MTB tävlingscyklar i kolfiber designade för att cykla snabbt upp till den helt nya ONE-SIXTY med 160 mm slag.

Vad är en elcykel?

En elcykel är en cykel med en elektrisk hjälpmotor. Det innebär att du får extra kraft när du trampar på pedalerna…

Storlekstabell Cykel

Exakta storlekstabeller hittar du inne på respektive modell här på vår sida. Nedan ser du rekommenderade storlekar för våra vanligaste sykkeltyper. Fråga oss gärna om du har funderingar kring vilken storlek som är bäst för dig!

SYSTEMJÄMFÖRELSE MOUNTAINBIKE

Den klassiska 26″, den stora nyheten 27,5″, eller den succéfulla etablerade 29″ storleken? Mountainbike-cyklisten kan nu välja mellan tre olika hjulstorlekar. Så många olika valmöjligheter kan lätt skapa förvirring men faktum är att det i realiteten öppnar upp för fler möjligheter. Merida förklarar här hur de 3 aspekterna “vikt”, rullegenskaper i terräng” och “grepp” definierar karaktärsdragen till de olika hjulstorlekarna och då vidare till de olika kompromisser cyklisten måste ingå för att möta hans eller hennes krav.