GUIDER

Köpguide Hybrid

Där namnet utgör en perfekt modellbeskrivning eftersom våra CROSSWAYS är riktiga hybrider, blandningar mellan komfort, cykelglädje och daglig användning. Med ett så brett utbud av modeller och användningsområden är ditt cykelval lika individuellt som du är som person.

KÖPGUIDE ELCYKLAR

Cykeln som hjälper dig framåt. Det finns flera anledningar till att folk idag flitigt använder de populära el-cyklarna. MERIDA erbjuder flera modeller för att matcha just dina behov.

Köpguide Landsväg

Hjulstorleken 700c är det enda alla modeller i vårt utbud av landsvägscyklar har gemensamt. På senare år har landsvägscyklar utvecklats till mer än bara klassiska sådana.

KÖPGUIDE BARN – JUNIOR

Som förälder vet du helt säkert att inget är viktigare för ett barns utveckling än kärlek och tillit. Vi lägger enormt mycket tid på detaljerna på våra barn- och ungdomscyklar.

Köpguide MTB

Merida täcker alla områden, från MTB tävlingscyklar i kolfiber designade för att cykla snabbt upp till den helt nya ONE-SIXTY med 160 mm slag.

Vad är en elcykel?

En elcykel är en cykel med en elektrisk hjälpmotor. Det innebär att du får extra kraft när du trampar på pedalerna…

Storlekstabell Cykel

Exakta storlekstabeller hittar du inne på respektive modell här på vår sida. Nedan ser du rekommenderade storlekar för våra vanligaste sykkeltyper. Fråga oss gärna om du har funderingar kring vilken storlek som är bäst för dig!

SYSTEMJÄMFÖRELSE MOUNTAINBIKE

Den klassiska 26″, den stora nyheten 27,5″, eller den succéfulla etablerade 29″ storleken? Mountainbike-cyklisten kan nu välja mellan tre olika hjulstorlekar. Så många olika valmöjligheter kan lätt skapa förvirring men faktum är att det i realiteten öppnar upp för fler möjligheter. Merida förklarar här hur de 3 aspekterna ”vikt”, rullegenskaper i terräng” och ”grepp” definierar karaktärsdragen till de olika hjulstorlekarna och då vidare till de olika kompromisser cyklisten måste ingå för att möta hans eller hennes krav.

Hur man väljer rätt ramstorlek

Det finns många faktorer att tänka på när man köper en ny cykel. Vilken typ av cykel är bäst lämpad för ditt användningsområde? Hur kommer du att använda den? Vilken nivå bör den ligga på? Vilken budget har du? Oavsett svaret på dessa frågor och många andra frågor som kan ställas, är fortfarande den stora frågan – vad är rätt ramstorlek för dig? Använd våra storlekstabeller.

MERIDA NYHETER 2017 – LANDSVÄG

Hjulstorleken 700c är det enda alla modeller i vårt utbud av landsvägscyklar har gemensamt. På senare år har landsvägscyklar utvecklats till mer än bara klassiska sådana. Specialiseringen fortsätter med olika modeller för olika behov: aeroracers, komfort, triathlon, tempo eller cyclocross. Nytt för 2017 är skivbromsversionen av vår högpresterande SCULTURA landsvägscykel. Dessutom presenterar vi ett helt nytt segment; vår första velodromcykel någonsin, REACTO TRACK. Det är vårt största utbud någonsin och vad du än har för önskemål, har vi cykeln för dig.

MERIDA NYHETER 2017 – MTB

Vårt utbud för 2017 kretsar mycket kring tre nya projekt: det helt nya BIG.TRAIL konceptet de omgjorda modellerna BIG.NINE och BIG.SEVEN samt den nye ONE-SIXTY. Modern teknik och användningen av de senaste kolfiber- och aluminium-materialen visar oss var MTB-cykling kommer stå i framtiden. BIG.TRAIL med 130 mm fjädring visar att de roligaste dagarna på lekfulla och stökiga stigar inte längre är något enbart för cyklister på heldämpat. Den nya BIG.NINE är designad med kraven att kunna hantera världscupsbanor i åtanke och är utan tvekan den snabbaste MERIDA hardtailen vi någonsin tillverkat.

Hitta rätt sittställning

Komfort och kontroll är nyckelorden när det gäller hur du ska sitta på en cykel. Sitter du fel resulterar det ofta i att du får ont och blir tröttare än nödvändigt i dina muskler.

Alla råd nedan är riktvärden och du kan normalt sett avvika från dessa med någon centimeter eller två om det gör att sittställningen känns bättre. Har du haft en viss sittställning under lång tid, kanske flera år, och den ligger inom ramen för de råd som ges nedan bör du inte göra några förändringar på kort sikt, exempelvis före viktiga tävlingar. Är, å andra sidan, något ”helt galet” med din sittställning tjänar du dock alltid på att ändra.

Låsguide

Hur säkrar du din cykel bäst? Här är 7 bra låstips!