Menu

Hej!

Då var det äntligen dags för nästa tävling. Det är även första tävlingen för mig i Långloppscupen. Det är dags för Långa lugnet i Falun. Ni som har kört tävlingen vet att den är lång och allt annat än lugn. Det är ett väldigt kuperat lopp och det är väldigt jobbigt.

Dags att lägga ut cykeln

Dags att lägga ut cykeln

Banlängden är 62 km fördelat på 3 loopar. Start, varvningar, vätska, tekniska zoner och mål på Lugnet Arena.
Långa Lugnetbanan har karaktär och rykte om sig att vara tuff, kuperad och teknisk. Av Lugnets tre hyllade och lovprisade handgrävda stigar kommer du under slutet av loop 3 att träffa på allihop. Everytime She Smiles, Second Chance, Halloween knights och Gamla mormor, som var för sig är värda ett helgbesök i Falun. Nytt för 2017 är att man av säkerhetsskäl byggt bort en del höghastighetspartier på loop 1.

Förra året så var det helt otroligt blött under loppet. Det var inte pölar, det var sjöar! Det skall vara torrare detta år och jag hoppas verkligen på det. Nytt för detta år är också starten. Vi skall nu få starta med den beryktade mördarbacken direkt från start. Det lär ju bli mysigt att få maxpuls och mjölksyra med 60 km kvar av loppet…

Tidigare start

Tidigare start

Men det blir nog spännande. Nu gäller det bara att hålla sig frisk och göra dom sista förberedelserna. Jag hoppas att det är många som kommer och kör loppet och hejar på oss, det kommer vi att behöva. Har ni några frågor eller bara vill prata cykel så kom gärna fram och prata med mig. Stort lycka till på loppet.

DSC_0629

Mail: conny.bjornehall@gmail.com

Twitter: @connybjornehall

Instagram: cbjorneh

Conny Björnehall

Team Merida Sverige

Webshop