Aerodynamics simplified

Vår aerodynamiska landsvägscykel REACTO lanserades ursprungligen 2011 och förbättrades gradvis under de efterföljande åren, det största steget var lanseringen av REACTO II 2013. För 2018 lanserar vi en helt ny cykel, Reacto III. Den ursprungliga versionen var ännu inte en 100% aerodynamisk cykel och lanserades med konceptet S-FLEX sadelstolpe Till 2013 lanserade REACTO II, vår första aerodynamiska ram som var avsedd för spurtarna och utvecklad i tätt samarbete med Team Lampre-Merida.

Cykeln vi lanserade 2013 hade fantastiska testvärden för aerodynamik och var utvecklad i vindtunnel för att skapa de mest aerodynamiska former, att den även var enormt vridstyv gjorde den till en favorit för våra teamcyklister i proffslaget Lampre Merida.

Efter tre år och en enorm utveckling inom aerodynamik var det dags att gå tillbaka till ritbordet och utveckla Reacto III – den lättaste, snabbaste och mest aerodynamiska cykeln i MERIDAs historia. REACTO har varit en av de mest omtyckta och pålitliga cyklarna för cyklisterna i vårt nya proffslag BAHRAIN MERIDA Pro Cycling Team. REACTON har blivit välkänd för sin höga komfort och aerodynamiska egenskaper. Därför var det en extra stor utmaning att hitta områden att förbättra på en cykel som redan var närmast perfekt. Men vi lyckades faktiskt förbättra aerodynamiken med hela 5 % samtidigt som vi med en ny produktionsteknik för carbonramar lyckades reducera vikten. Enkelhet har också varit ett ledord under design och utveckling av den nya REACTO. För oss är det viktigt att göra det så enkelt som möjligt även för mekanikern som ska fixa den, något som resulterar i lägre reparationskostnader för dig som kund.

Vi har också gjort en skivbroms-version av den nya REACTO, där skillnaden i aerodynamisk effektivitet mellan disc och fälgbroms är mindre än 1 watt. Det gör skivbroms-versionen till den perfekta cykeln för höga hastigheter, med full kontroll och den precisa bromsverkan som skivorna ger.

 

Modellerna (i forsäljning från hösten 2017)


REACTO TEAM-E

+ CF4 ram
+ Skivbroms version tillgänglig
+ Dura Ace Di2
+ Helt nya Fulcrum Speed 55 hjul
+ Integrerad cockpit

REACTO 9000-E

+ CF4 ramme
+ Skivbroms version tillgänglig
+ Sram Red eTap
+ Wide Vision Metron 55 hjul
+ Integrerad cockpit

REACTO 8000-e

+ CF4 ram
+ Skivbroms version tillgänglig
+ Nya Ultegra Di2
+ Wide Vision Metron 55 hjul
+ Integrerad cockpit

REACTO 7000-e

+ CF2 ramme
+ Skivbroms version tillgänglig
+ Ultegra Di2 blandat med FSA Energy
+ Lättvikts Alloy Aero hjul från Fulcrum
+ Sportig kvalitets sadel från Prologo

Geometri och mål