Menu

Hejsan!

Vem är det som skriver? Jo, jag heter Elin Engström och är en tjej på 23 år som i år har äran att få vara en del av ”Tema Merida Cykelvasan 2017”. För att göra en lång historia kort så kom jag in i teamet genom Vasaloppet, där jag förra året var med på en workshop som de hade under två dagar i Rättvik. Som ”tack” för deltagandet fick man en startplats till valfritt lopp! Då jag både har åkt Vasaloppet på skidor och sprungit Ultravasan 90 ett antal gånger så var det bara cyklingen och Cykelvasan kvar som jag aldrig hade genomfört. Om jag skulle ta en startplats till Cykelvasan och klara av loppet så skulle det innebära att jag genomfört en ”Vasatrippel” och det lät såklart lockande då jag gillar utmaningar. Innan jag hann tänka så kom det ett ”ja” ur munnen. Efter lite letande och en del inköp så börjar jag nu komma igång med träningen och som rubriken lyder blev det alltså premiär x2 för mig i helgen, dels för en helt ny sport och sedan för första träningspasset på cykeln!

IMG_7527

För mig som nybörjare kommer det krävas en del träning för att bara ”lära känna cykeln”, hur jag kopplar fast/ur fötterna i pedalerna och hur jag använder växlarna etc. Låter nog för många väldigt grundläggande och enkelt, men när det är första gången någonsin så är det inte så enkelt kan jag säga! Men jag vågade i alla fall ut i skogen och testade en grön MTB-led på nästan 2,5 km. Det blev några varv och det gick bättre och bättre med tiden. Jag bor i en stad en bit utanför Örebro och har nära till naturen och riktigt bra träningsmöjligheter (har läst att det tillhör Sveriges största mountainbikeområde). Det finns flera MTB-leder i närheten med olika svårighetsgrader, så det är bara att fortsätta träna så ska nog det här gå bra.

IMG_7529

Jag kommer återkomma och uppdatera er om hur det går för mig och jag hoppas kunna inspirera någon, kanske inte just genom mina cykeltalanger då jag är helt nybörjare, men kanske med min inställning till träning/tävling och hur man utmaningar sig själv! Återigen är jag tacksam för att jag får vara en del av det här teamet. Jag har mycket att lära och det här kommer att bli spännande! /EE

Webshop