Menu

RR Långa Lugnet 2017 och film

Då var det dags att skriva en lite Race report om hur det gick på Långa Lugnet. Jag var faktiskt lite orolig inför detta lopp. Jag vet att det är ett väldigt jobbigt lopp och jag hade känt mig lite krasslig och halsen hade spökat lite grann. Men halsen blev bättre och jag var redo för start. Det skulle bli raka motsatsen till förra årets vattenpolo, det var varmt och torrt. Väldigt varmt, jag tror det var ca 25 grader vid start. Mysigt!

Nytt för detta år var också mördarbacken för tävlingsklass. Jag vet inte riktigt om jag gillar den starten, det blev väldigt trångt som ni kommer att se på filmen och svårt att komma förbi. Det gjorde att det blev väldigt stressigt när vi sedan gick ut på asfalten/gruset.

Fokus!

Fokus!

Första loppen är den längsta och snabbaste, jag försökte att vara smart och inte ta ut mig alltför mycket. Glädjande nog så svarade benen mycket bättre idag än i Göteborg. Det kändes som att jag kunde hänga på rätt så bra. Inför andra loppen så tappade jag min grupp i utgången från stadion och fick jaga ikapp. Tur för mig så kostade det inte alltför mycket och när det blev stig så kom jag ikapp. Loop 2 är ganska mycket stig och väldigt mycket rötter. Det finns också väldigt många vassa stenar att hitta här… Nu började jag få lite svårt att hålla min grupp och tappade i skogen hela tiden. Men jag hade inga krampkänningar och det är ju bra.

Snäv kurva, eller fel spårval?

Snäv kurva, eller fel spårval?

3:e loopen är kortast men helt klart värst! Det är ju bara uppför! Hur kan det vara så? 🙂 Så sjukt jobbigt. Efter nästa kurva så finns det en backe till, och det är stora, långa, branta backar. Det som kändes bra var att jag inte fick några krampkänningar nu heller. Benen kändes faktiskt ganska pigga. Där jag tappade mest detta år var utför. Jag vågade inte riktigt stå på och det var mycket rullgrus som gjorde att man hade dåligt fäste. Cykeln fungerade kanon och jag undrar varför jag inte kört slanglöst tidigare, vilken fröjd! Så jag förbättrade min tid från fjol med nästan 20 minuter men föret var ju helt annorlunda.

På väg mot mål!

På väg mot mål!

Jag är ändå nöjd med att benen svarade och att jag orkade hela loppet. Tiden blev 3:10 och det gav mig en 29:e plats. Tack till alla som hejade runt banan. Magiskt.

Tack till mtbfoto.se för bilderna

Här kommer också en film, jag har provat att inte klippa bort utan ”snabbspola” lite tråkigare partier. Är det bra eller inte? Vad tycker ni?

Mail: conny.bjornehall@gmail.com

Twitter: @connybjornehall

Instagram: cbjorneh

Conny Björnehall

Team Merida Sverige

Webshop