Menu

Första året blev en succé! Över 300 cyklister ansökte om att få vara med i vårt Team. Det gör att vi fortsätter satsningen och nu utökar vi också antalet platser. Är du aktiv MTB-cyklist eller vet du någon som är det i ditt närområde? Merida söker positiva cyklister och talanger från hela Sverige till Team Merida Cykelvasan. Merida Sverige AB är en av Skandinaviens största cykelsponsorer, och har i mer än 25 år stöttat talanger och unga lovande cyklister genom Team Merida Sverige. Med erbjudanden på utrustning, spännande teamsamlingar, och med kvalificerade instruktörer blir det både inspirerade och motiverade att ge allt på två hjul.

Team Merida Cykelvasan är ett team av likasinnade med ett gemensamt intresse för cykling. Vi hjälper cyklister utvecklas genom vår satsning på ett Team med ambassadörer inför Cykelvasan. Du kan lika gärna vara ny i sporten, eller ha många års erfarenhet. Det spelar ingen roll om du har som mål att cykla på 3 eller 7 timmar, vi lägger mest vikt vid ditt intresse och engagemang för sporten.

Sammansättningen av ambassadörerna i laget kommer även att baseras på bra geografisk spridning, så intresserade över hela landet kan ansöka. Det finns inget krav på hur många tävlingar du skall vara med på, men vi vill att du ska ha Cykelvasan som ditt huvudmål. Vi ser gärna att du kör något seedningslopp tex i Långloppscupen för att hamna i rätt startled. Detta kommer att bli ett unikt tillfälle att träna tillsammans och få tips från några av våra bästa cyklister som bla. Fredrik Ericsson som även är tränare för OS guldmedaljör Jenny Rissveds.

Merida Sverige AB väljer de lämpligaste kandidaterna i samarbete med Conny Björnehall som kommer fungera som teamchef för satsningen.
Vi hoppas att du eller någon cyklist du känner skall vara intresserad av att bli en av deltagarna i Team Merida Cykelvasan och tillsammans sträva mot att genomföra Sveriges största MTB-lopp, Cykelvasan, på absolut bästa sätt.
Har du frågor eller funderingar kring upplägget, ta kontakt med Marknadskoordinator Nicklas Hansson, nicklas@merida.se

Första uppstartssamling för Team Merida Cykelvasan:

För att kunna samla flest möjligt av er kör vi uppstartssamling i både Göteborg och Stockholm i förbindelse med cykelmässorna. Mer detaljer kommer senare.

  • Göteborg: 4 mars, Svenska Cykelmässan.
  • Stockholm: 25 mars, Sweden Bike Expo

Vad ingår för cyklisterna?
• Vara en del av ett TEAM med likasinnade
• Inledande samling
• Samling och teknikläger med Fredrik Ericsson och Team cyklister som instruktörer (kostnad tillkommer)
• Erbjudande på cykel och tillbehör
• Gratis Team Merida cykelkläder byxa/tröja

Cykelvasaläger med Fredrik Ericsson

Merida bjuder tillsammans med 2013 års CykelVasa-vinnare Fredrik Ericsson in till träningsläger i Falun den 1 -4 juni 2017. Lägret är skräddarsytt för cyklisterna i Team Merida Cykelvasan. Träningen fokuserar på att öva upp de tekniska färdigheter som behövs för att cykla mountainbike snabbt, säkert och snyggt. Det blir även någon längre tur och alla brukar vara härligt trötta i slutet av varje träningsdag. Träningen sker i grupper efter teknisk- och fysisk nivå där varje grupp har för det mesta sin egen ledare.

Har du frågor eller funderingar kring upplägget, ta kontakt med Marknadskoordinator Nicklas Hansson, nicklas@merida.se

Våra instruktörer

Conny Björnehall

Conny Björnehall
– Teamchef

Fredrik Ericsson

Mattias Nilsson

Magnus Darvell

Webshop