Menu

Hallå!

Nu har det gått en vecka sedan lägret i Falun och det är dags att säga några ord om det!

Vi kom upp på torsdagen och hade ett litet möte där vi gick igenom vad som skulle hända i helgen. Därefter blev vi indelade i de olika stugorna. Det var jag och tre tjejer till som fick dela stuga. Vi bodde på Lugnets Camping och det var väldigt fräscha stugor! Vi kom upp på torsdag kväll så vi gjorde inte så mycket mer än att handla och laga mat inför helgen den dagen. Vi körde all-in på spaghetti och köttförsås och vi gjorde så mycket att det räckte för hela helgen, torsdag-söndag, plus att vi fick kasta på söndagen.

Fredag startade med det första träningspasset kl.9.00 då vi skulle köra intervaller, lära oss att köra i klunga och ”ligga på hjul”. Passet genomfördes på grusväg där tempot blev ganska högt. Jag hängde med hyfsat men det var nytt för mig att köra tillsammans med andra och ligga så nära, så ibland blev det luckor och ”ojämn” körning som man fick försöka rätta till. Ju mer vi körde gruppen tillsammans desto bättre blev det också! Vi avslutade passet med att köra enskilda intervaller uppför en backe, ca 15 sekunders intervaller.

Eftermiddagspasset på fredagen var ett teknikpass, där vi bland annat tränade pumpteknik och kurvtagning. Så här begav oss vi ut i skogen och terrängen! Vi körde samma sträcka om och om igen för att verkligen få känna på och hitta tekniken över krön och doserade kurvor. Väldigt givande och roligt! Lite läskigt tyckte jag också det var, men bara man kör på och vågor lite så inser man ganska snabbt att man faktiskt kan mer än man tror. Det positiva att vara nybörjare är att man får snabb utveckling och det ger en motivation att fortsätta. Innan lägret hade jag som längst tränat i en timme vid ett pass och nu var varje pass ca 2 timmar, så fredag lämnade vi bakom oss med ca 4 timmar cykling i benen.

Lördag morgon var det ett bergspass runt sjön Varpan i Falun. Ja, vilka backar det finns i Falun! Galet! Men vi lyckades kämpa oss igenom det också. Det var i en backe som jag kände mig väldigt trött i och då säger ledaren bredvid mig ”Nu har vi nog kommit hälften”, haha, men sakta med säkert fortsatte vi och till slut var vi framme! Vi var ute på fantastiska stigar och alla backar kändes då värt det.

Lördag eftermiddag var det dags för teknik igen och här ägnade vi stora delar av passet på Lugnet där det fanns uppbyggda hinder att öva på. Vi körde över stockar, balanserade på plankor etc. Det var utmanande för mig och här blev jag lite osäker och ”rädd”, så jag gjorde det som jag kände att jag klarade av. Passet avslutades med att vi fick ta bergbanan upp för att sedan köra valfri väg ner. ”Gamla mormor” som en av vägarna hette ner för Lugnet blev en favorit. Enkel och snabb bana med doserade kurvor hela vägen ner, riktigt rolig! Bilden nedan visar hur vi trängde ihop oss i bergbanan med alla cyklar, haha. Det går om man vill!:)

IMG_7671

Det sista som återstod för denna helg var sedan ett distanspass på söndagen, vi startade lite tidigare, 8.00 då vi skulle vara ute i några timmar. Totalt blev det drygt 4 timmar och väldigt mycket stig.

IMG_7675

Här var det paus på långdistanspasset där det också fanns möjlighet att fylla på flaskorna med källvatten.

Jag känner att jag som nybörjare ”hamnar efter” när det blir så mycket teknisk åkning i terräng, när det blir grusväg och bredare vägar har jag inte haft några större problem att hänga med. Men jag har kämpat på bra tycker jag och jag är tacksam för alla tips jag fått och hur snälla och hjälpsamma alla i teamet har varit! Det har varit så lärorikt, roligt och inspirerande! Stort tack till alla som var med den här helgen!Nu är det bara att ta med sig alla lärdomar och jobba vidare!:) Vi hörs! /EE

 

Webshop