DEN STORA

CYKELGUIDEN

DEN STORA

CYKELGUIDEN

Vilken cykel ska jag välja? Det finns många olika modeller, ska du cykla i terräng, grus eller i city? Vi har cyklar för alla från tur till proffs. Om målet är att så snabbt som möjligt komma fram till jobbet, njuta av omgivningarna i en bekväm sittställning eller kanske ett personligt bästa på Vätternrundan? Vi har cykeln för dig.

  • Mountainbikes är allsidiga cyklar för tur, träning och tävling som du tar dig fram med på alla typer av underlag. Det finns en stor variation av mountainbikes i vårt modellprogram med över 50 olika varianter. Vi har modeller med 26 ”, 27,5” och 29 ”tum hjulstorlek.
  • Hybridcyklar är för de som cyklar i stadsområden eller turcykling och vill ha ett snabbt transportsätt i en bekväm sittställning.
  • Elcykeln är för dig som vill komma snabbt från A till B utan att bli svettig, men ändå vill kunna utnyttja alla fördelar en vanlig cykel har. Läs mer på trampael.se
  • Landsvägscykel är för dig som vill ha träning och lite mer fart på vägen. Våra landsvägscyklar passar alla mellan 145cm – 190cm +. Landsvägscykelkategorin innehåller olika modeller med fokus på komfort, triathlon, allround och aerodynamiska cyklar.
  • Cyclocross cykeln är för dig som vill cykla hela året, både rekreation och transport. Dessa fungerar i alla typer av underlag. Våra Cyclocross modeller lämpar sig för alla mellan 150cm – 190cm +.
  • Classic cykeln är för dig som vill ha en klassisk och bekväm cykel för dagligt bruk. Med praktiska lösningar som korg, pakethållare och korg. Våra modeller passar alla mellan 150cm – 189cm.
  • Våra barncyklar passar barn från 2 – 12år. Du kan välja cykeln med 12 ”och upp till 27,5” hjulstorlek. Följ våra storleksguider för att hitta den cykel som bäst passar ditt barn.

Merida TESTCENTER är en unik möjlighet för dig som funderar på att köpa cykel via Merida Store. Merida har över 200 cykelmodeller i sortimentet och många av dessa finns på våra testcenter. På Merida TESTCENTER kan du se, prova och beställa din drömcykel.


INSPIRATION

Don’t Sweat It: Elcykel Demo tour våren 2017

Har du provat elcykel? Om inte har du nu en gyllene möjlighet när vi på Merida ger oss ut med väl valda delar av vårt elassisterade sortiment och besöker butiker från Malmö i söder till Umeå i Norr.

Tips för långfärdscykling

Långfärdscykling = Roligt, miljövänligt och en fantastisk bantningskur om man snabbt vill gå ner ett antal kilon! Under mina första tio dagar på en cykelturné (baserad på ett genomsnitt på ca 100 km/dag) brukar jag gå ner fem kilo av bara farten. Därefter brukar det...

EONE-SIXTY 900E GETS DOUBLE AWARD IN E-MOUNTAINBIKE

Our eONE-SIXTY 900E flagship continues its winning streak. After being awarded the Design & Innovation award (story here) as well as the TAIPEI CYCLE d&i award (story here) it has managed to grab a further two ‘top scores’ in the latest issue (#009 – 02/2017) of E-MOUNTAINBIKE.

MEET MERIDA’S CLEMENS KAUDELA

After the recent re-introduction of Alban Aubert it is now time to say hello to Clemens Kaudela, freerider and dirtjump extraordinaire from a little village of Unterstinkenbrunn in the North-East of Austria.

GUIDER

Köp på web – hämta i butik

Beställ cykel på nätet och hämta färdigmonterad hos din lokala butik – enkelt och säkert! På Meridastore.se hjälper vi dig att välja rätt cykel och storlek med våra online-guider.

Låsguide

Hur säkrar du din cykel bäst? Här är 7 bra låstips!

KÖPGUIDER

Köpguide Hybrid

Där namnet utgör en perfekt modellbeskrivning eftersom våra CROSSWAYS är riktiga hybrider, blandningar mellan komfort, cykelglädje och daglig användning. Med ett så brett utbud av modeller och användningsområden är ditt cykelval lika individuellt som du är som person.

KÖPGUIDE ELCYKLAR

Cykeln som hjälper dig framåt. Det finns flera anledningar till att folk idag flitigt använder de populära el-cyklarna. MERIDA erbjuder flera modeller för att matcha just dina behov.

Köpguide Landsväg

Hjulstorleken 700c är det enda alla modeller i vårt utbud av landsvägscyklar har gemensamt. På senare år har landsvägscyklar utvecklats till mer än bara klassiska sådana.

KÖPGUIDE BARN – JUNIOR

Som förälder vet du helt säkert att inget är viktigare för ett barns utveckling än kärlek och tillit. Vi lägger enormt mycket tid på detaljerna på våra barn- och ungdomscyklar.

Köpguide MTB

Merida täcker alla områden, från MTB tävlingscyklar i kolfiber designade för att cykla snabbt upp till den helt nya ONE-SIXTY med 160 mm slag.

Låsguide

Hur säkrar du din cykel bäst? Här är 7 bra låstips!

Merida Big Trail, nyhet för 2017 med 27,5 PLUS (27,5X2,8) däck och BOOST ram och gaffel. Big Trail kommer att passa dem som vill ha en lekfull terrängcykel med stora PLUS däck, perfekt för vinterbruk för dem som inte tycker fatbike är tillräckligt lekfull och ger dig massor av stigcykel för pengarna jämfört med en heldämpad cykel.

Med nya One-Sixty har Merida tagit steget och utvecklat en modern Enduro cykel som kan tackla de tuffaste EWS loppen i världen. One-Sixty är en aggressiv enduro cykel med en lång, låg och slak profil som är optimerad för 1X11 och 170 mm slaglängd.

Merida One-Twenty cykeln är en allsidig stigracer som gärna startar i krävande och tekniska Mountainbike lopp. Samtliga One-Twenty modeller är tillgängliga i 27,5″ eller 29″ utifrån individuella behov och preferenser. Ramen är individuellt optimerad i förhållandet mellan hjul och ramstorlek med fokus på att optimera dämparupphägning och köregenskaper.

MERIDA

BIG.TRAIL

MTB 27.5+
MERIDA

REACTO TRACK

BANCYKEL
MERIDA

ONE-SIXTY

FULLDÄMPAD 160mm
MERIDA

SCULTURA

LANDSVÄG
MERIDA

ONE-TWENTY

FULLDÄMPAD 120mm
MERIDA

SCULTURA DISC

LANDSVÄG/h6>