Menu

Hej!

Nu har jag kommit hem från Gotland, vilken härlig semester jag har haft. jag skall berätta mer om det snart! Nu skall ni få höra lite grann om hur man kan uppfylla sina mål och om hur man kan tänka för att nå dit. Läs om Lisas säsong så här långt. Bra jobbat Lisa!

Tänkte dela med mig hur det går med träningen inför Cykelvasan. I och med deltagandet i Team Merida Cykelvasan har jag fått tagit del av Fredrik Ericssons ”Träningsguide inför Cykelvasan” 3-månadersupplägg, Träningsnivå 3, 4 pass per vecka. Har tidigare aldrig tränat mtb efter ett specifikt träningsprogram och var taggad att prova på. Så hur har det gått?? På en av de första sidorna i guiden kommer vi till en bild som jag tror vi alla träffas av mer eller mindre. Speciellt när man utgår från ett generellt träningsprogram ställs jag hela tiden inför frågan, ”vad kan jag träna idag?” Jag har under de inledande veckorna har jag allt för ofta hamnat åt vänster, att jag hinner träna men inte just det som står i programmet. Men ursäkterna har nästan alltid varit annan mtb träning, se min ”extraruta”

mål
I år har jag tagit stora framsteg som cyklist, dels känner jag att tekniken blir bättre och bättre men jag har även presterat mycket bättre i de tävlingar jag har ställt upp i. Därför tror jag att mina utsvävningar från träningsprogrammet inte har gjort allt för stor skada. För när det kommer till kritan är det ju cykla mtb jag tycker är roligt, och i kombination att jag har en liten tävlingsdjävul i mig har det gått bra ändå.

Jag fångade Mörksuggan!

Jag fångade Mörksuggan!

Men alla dagar i veckan är inte fyllda med ”annan mtb träning” så träningsguiden har ändå varit en bra inspiratioskälla. Den innehåller många nya former av intervallträning som jag inte provat tidigare. Kunde knappt gå efter första passet med 5x30sek Högkadens. Att trampa så snabbt som möjligt under 30 sekunder verkar kanske inte så jobbigt, men ack så fel man kan ha. Har gjort det några gånger nu och jag börjar få bra spinn i benen. Förra helgen var det ett 5 timmars distanspass i programmet, var väldigt tveksam till om jag skulle orka med det. Men jag fick med mig en kompis och vi cyklade från Gävle till Högbo (ca 2,5 mil) sen snurrade vi runt på deras fina mtb spår och hade tillslut en riktigt trevlig dag, 5 timmar gick snabbt. Var kanske oförskämt pigg på slutet men hungrig som ett monster så jag såg ändå i kors de sista kilometerna.

Tänker tillbaka på de målsättningar jag var tvungen att specificera till Merida inför denna säsong när jag ansökte om att vara en del av detta team. Jag har banne mig uppfyllt allt hittills. Nu har jag Cykelvasan kvar, där vill jag bara göra ett grymt bra lopp och känna att jag orkar hänga med och bidra i den grupp jag cyklar i. Har kollat startlistan i Dam Tävling, vi är för tillfället 25st som startar 45 minuter innan övriga deltagare. Hoppas såklart att vi blir fler, men något som är säkert är att det kommer bli en tuff resa mellan Sälen och Mora.

Just nu känns allt väldigt lätt och jag är supertaggad. Mindre än en månad kvar nu!

Mail: conny.bjonrehall@gmail.com

Instagram: cbjorneh

Twitter @connybjornehall

#meridacyklar #vasaloppsbloggen

Webshop