Elcyklar

Elcyklar

Vilken modell ska jag välja? Det finns många olika typer av elcyklar anpassade för lite olika användningsområden. eMTB cyklar både fulldämpade och hardtail som trivs bäst i skogen. Hybrid och City varianter för pendling och transport. Fundera på vad du skall använda din cykel till, osäker på vad som passar dig bäst? Läs vår köpguide för elcykel eller Kontakta kundeservice.
 
Läs vår köpguide för mer info

Visar 1-24 av totalt 54

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Stigande ordning

Visar 1-24 av totalt 54

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

ELCYKEL

Visste du att Merida är världens näst största cykelproducent? Och med varumärkena Merida och E-Green har vi ett elcykelsortiment som få om någon svensk leverantör kan matcha. Vi har elcyklar för alla ändamål och i alla prisnivåer. Allt från heldämpade Endurocyklar för dig som skippar liften och själv cyklar upp i bike parken, till funktionella och mycket prisvärda standardcyklar. Allt kännetecknas av design, användarvänlighet och kvalité anpassat för våra nordiska förhållanden. 

E-GREEN

E-GREEN är vårt eget elcykelmärke, byggt med hög kvalitet och modern design. Gemensamt för alla modeller är enkel hantering, de är prisvärda och att de skänker cyklelglädje. E-GREEN P-serie finns med både hybrid- och klassisk ram. Sittställningen är bekvämt upprätt och ger god översikt vid cykling i stadsmiljö. Det finns modeller med motor bak såväl som fram. Alla modeller är utrustade med skivbromsar, i en del fall kombinerat med fotbroms, för optimal säkerhet. Batteriet på 10,4 Ah är löstagbart och sitter diskret gömt i cykelns ram. Motorsystemet är utvecklat för nordiska förhållanden med extra skydd mot fukt. E-GREEN S-serie är helt ny för 2017. Även här finns det både hybrid och klassisk ram med lågt insteg. Sittställningen är upprätt och ger god översikt i stadsmiljö. Alla E-GREEN S-serie är utrustade med Shimano STePS elsystem och motor. Drivningen sker i vevpartiet och ger överlägsen cykelkänsla. Extra kraft från Shimano STePS system fördelas efter behov. Ju hårdare du trampar, desto mera hjälp. E-GREEN elcyklar vinner på att jämföras. Kombinationen av pris och produkt gör E-GREEN elcyklar till en vinnare 2017.

MERIDA E-SPRESSO

Vi har skapat en serie med elcyklar som är det perfekta redskapet för dig i vardagen. Alla Merida E-SPRESSO har en pålitlig 250w motor som drivs av ett uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen trampar du enkelt och tar dig med lagom ansträngning dit du vill. Perfekt om du vill cykla till jobbmötet men inte hinner duscha när du kommer fram. MERIDA erbjuder tre ramalternativ E-SPRESSO SPORT, TOUR och CITY där körställning och ramens instegshöjd varierar. E-Spressoserien är utvecklad för centermotor där drivningen sker på vevaxeln och ger klart bäst kraftöverföring och cykelkänsla. Välj sedan om du vill ha elsystem ifrån Shimano eller Bosch, som är marknadens 2 ledande system. En Merida E-SPRESSO kännetecknas av pålitlighet och kvalité, och produceras på Meridas nystartade fabrik som enbart bygger elcyklar. Väljer du en E-SPRESSO gör du ett tryggt köp och med lite skötsel och kärlek till din vän har du en assisterande cykel för många laddningar framöver. 

MERIDA E-MTB

Det roliga börjar där vägen tar slut och resan är målet. Det kan låta klyschigt men stämmer väl in på Meridas breda sortiment elassisterade Mountainbikes och är något som framförallt elcyklister håller med om med ett leende på läpparna. I 2017 års sortiment finns det EL-MTB i PERFORMANCE, SPORT och ACTIVE segmenten, med olika motoreffektivitet och batterikapacitet beroende vad du efterfrågar. Välj sedan om du vill ha elsystem ifrån Shimano eller Bosch, som är marknadens 2 ledande system. Men oavsett om du vill ha en cykel främst för pendling, sköna stigturer eller krävande Enduro har MERIDA en E-MTB som passar för just dina ändamål.