Mountainbikes

Vilken modell ska jag välja? Det finns många olika typer av Mountainbikes anpassade för lite olika användningsområden. Ska du cykla i lättare terräng eller grus väljer du främst en sk. Hardtail med enbart dämpning fram. Vi har hardtails i flera varianter från tur- till proffscyklist. Om du trivs bäst på långa cykelturer i skog och mark ger våra fulldämpade all-mountain cyklar dig allsidighet, tillgänglighet och fantastisk mycket cykelnöje för pengarna. Fundera på vad du skall använda din cykel till, osäker på vad som passar dig bäst? Läs vår köpguide för mtb eller Kontakta kundeservice.
 
Läs vår köpguide för mer info
 

Mountainbikes

Stigande ordning

6 artiklar

per sida

Stigande ordning

6 artiklar

per sida

MOUNTAINBIKE

Vilken modell ska jag välja? Det finns många olika typer av Mountainbikes anpassade för lite olika användningsområden. Ska du cykla i lättare terräng eller grus väljer du främst en sk. Hardtail med enbart dämpning fram. Vi har hardtails i flera varianter från tur- till proffscyklist. Den senast tillkomna standarden med 27,5" hjul öppnar upp en helt ny värld för många cyklister när man kan få en cykel med egenskaperna från både 26" och 29 ". Om du trivs bäst på långa cykelturer i skog och mark ger våra fulldämpade all-mountain cyklar dig allsidighet, tillgänglighet och fantastisk mycket cykelnöje för pengarna. Fundera på vad du skall använda din cykel till, osäker på vad som passar dig bäst? Kontakta kundtjänst så hjälper vi dig.

NINETY-SIX

Klart snabbast i långa loppet? I dag dominerar heldämpade cyklar både på tävlingsbanan och den lokala träningsslingan. Ninety-Six som presenterades till 2016 är en stigracer för höga hastigheter men som också har utvecklats för att göra dig mer uthållig och orka både hårda pass och långlopp. Namnet refererar till slaglängden på bakdämparen där cykeln optimerats och utvecklats för 96 mm fjädringsväg. Utvecklingsarbetet har skett tillsammans med XC-proffs för att skapa en lätt och responsiv cykel med optimal kraftöverföring, där ingen energi går förlorad. Ramen har riktigt låg vikt och till 2017 är baktriangeln ytterligare förbättrad för att bli ändå smidigare och styvare. I serien kommer modeller med ramen helt eller delvis i kolfiber samt i aluminium och med enkel- eller dubbelklinga. Ninty-Six finns tillgänglig med 27,5” och 29”hjul i överlappande ramstorlekar. Geometrin är uppdaterad och modernt utsträckt med låg front, allt för att du skall kunna koncentrera dig på att uppnå och bibehålla högsta hastighet i kilometer efter kilometer. 

ONE-TWENTY

Stigsmiskare av rang! One-Twenty serien omfattar otroligt mångsidiga heldämpade Mountainbikes som passar för allt från fartfylld stökiga partier till krävande heldagsturer i blandad terräng. Namnet refererar till slaglängden på bakdämparen där cykeln optimerats och utvecklats för 120 mm fjädringsväg. Med ”floating link” upphängningssystem gör cyklingen trampeffektiv och ger känsla av ännu mer dämpning. Framgaffel med luftinställning och 130 mm slaglängd gör dig redo för lekfull cykling och stora stökiga äventyr. Valmöjligheter mellan 27,5” eller 29” hjul, kolfiber- eller aluminiumram samt singel- eller dubbelklinga på vevpartiet finns inom serien. Utseendet med breda däck och dropper post (hydraulisk höj- och sänkbar sadelstolpe) kan luras men cyklarna är snabbare än du tror på platt och lättåkt underlag. Är du en cyklist som värdesätter glädje i cyklingen och vill ha en lekfull, smidig och allsidig Mountainbike som lyfter din förmåga är ONE-TWENTY valet för dig.

ONE-SIXTY

ONE-SIXTY är helt nyutvecklad till 2017 och är den bästa Endurocykeln vi någonsin har gjort. Cykeln är främst tänkt för dig som vill bemästra riktigt stökig terräng och njuta av adrenalinfylld utförskörning. Men med seriens egenskaper blir även färden emellan utvalda partier mer än tråkig transport. Namnet refererar till slaglängden på bakdämparen där cykeln optimerats och utvecklats för 160 mm fjädringsväg och där upphängningssystem ”floating link” gör cyklingen trampeffektiv och energisnål. Vikten hålls nere tack vare lätt ram med huvudtriangel i kolfiber och nyutvecklad baktriangel i aluminium. Serien når balans mellan kontroll, smidighet och acceleration med 27,5” hjul. 170 mm fjädringsväg på framgaffeln och Rock Shox nya ”Metric Shock” bakdämpare ger suverän dämpningsförmåga och sväljer allt stök i dess väg. ONE-SIXTY är modern Enduro och kombinerar lekfullhet och rå prestanda till en kompromisslös enhet.

BIG.NINE

BIG NINE, Cross Country just got interesting! BIG SEVEN är en Mountainbike som passar många typer av cyklister och levererar cykelglädje i alla typer av terräng. För cyklisten som söker en allsidig och smidig cykel att tävla, träna eller transportera sig på är BIG NINE ett strålande val. En BIG NINE upplevs som smidig och rapp på skogsstigar. Detta beroende på dess korta hjulbas, låga tyngdpunkt och sportiga profil. 29” hjulen rullar lätt och cykeln tar sig utan problem fram över både stock och sten. Nytt för 2017 är Lite och Kolfiber ramarna som fått ny geometri och anpassats för dagens moderna XC. En modern XC skall vara lätt, klättra bra och samtidigt hjälpa cyklisten över extremt tekniska partier. Vi påstår att nya BIG NINE Team är marknadens mest moderna XC-racer. Utöver det som nämnts ovan är den vindtunneltestad och optimerad för full fart framåt. Givetvis är den förberedd för en ”dropper” sadelstolpe. Söker du en robust och lättrullad pendelcykel, något att motionera på eller ett redskap för att vinna medalj på mästerskap? Oavsett vad som efterfrågas lovar vi att det finns en BIG NINE som passar. 

BIG.SEVEN

BIG SEVEN, Cross Country just got interesting! BIG SEVEN är en Mountainbike som passar många typer av cyklister och levererar cykelglädje i alla typer av terräng. För cyklisten som söker en allsidig och smidig cykel att tävla, träna eller transportera sig på är Big Seven ett strålande val. En BIG SEVEN upplevs som smidig och rapp på skogsstigar. Detta beroende på dess korta hjulbas, låga tyngdpunkt och sportiga profil. 27,5” hjulen ger oslagbar hanteringsförmåga och optimera cykeln för kortare cyklister. Nytt för 2017 är Lite aluminium- och Kolfiberramar med ny geometri som anpassats för dagens moderna XC. En modern XC skall vara lätt, klättra bra och samtidigt hjälpa cyklisten över extremt tekniska partier. Vi påstår att nya BIG SEVEN Team är marknadens mest moderna XC-racer. Utöver det som nämnts ovan är den vindtunneltestad och optimerad för full fart framåt. Givetvis är den förberedd för en dropper sadelstolpe. Söker du en robust och lättrullad pendelcykel, något att motionera på eller ett redskap för att vinna medalj på mästerskap? Oavsett vad som efterfrågas lovar vi en Det finns en BIG SEVEN som passar. 

MATTS

MATTS är den perfekta ungdoms och nybörjarcykel. MATTS är en serie mountainbikes för yngre cyklister och nybörjare inom mountainbike. Den naturliga övergången mellan junior och vuxencykel. Cyklarna är robusta, välbyggda och prisvärda. MATTS är cykeln som tar vid där barncyklarna tar slut. En MATTS används ofta flitigt och på många olika sätt. Att cykla till och från skolan, till träningen eller kompisarna, köra coola stigar, åka på bakhjulet eller till glasskiosken är precis vad en MATTS är gjord för.  Alla modeller är förberedda för montering av skärmar, lås, stöd och är utrustade med komponenter från kända tillverkare.

JULIET

JULIET är en serie tjejanpassad ungdoms och nybörjarcykel. JULIET Mountainbikes har en geometri och design som är utvecklad för att passa en sportig tjej som vill ha en cool cykel. Cyklarna är robusta, välbyggda och prisvärda. JULIET är cykeln som tar vid där barncyklarna tar slut. I jämförelse med MATTS mountainbikes, ger JULIET en något mera upprätt sittställning och har en bredare sadel för kvinnlig anatomi. En JULIET används ofta flitigt och på många olika sätt: att cykla till och från skolan, till träningen eller kompisarna, köra coola stigar, åka på bakhjulet eller till glasskiosken är precis vad en JULIET är gjord för.  Alla modeller är förberedda för montering av skärmar, lås, stöd och är utrustade med komponenter från kända tillverkare. JULIET är en allsidig serie ungdomscyklar för yngre cyklister och nybörjare inom mountainbike.