1% tillbaka till Cykling i Sverige!

Merida Cyklar är en av Skandinaviens största cykelsponsorer, och ända sedan uppstarten i Sverige har vi gett stöd till cykeltalanger med målet att bredda och popularisera cykelsporten i landet. Efter lanseringen av Meridastore.se, vår unika näthandel där vi jobbar tillsammans med våra återförsäljare, önskar vi utvidga satsningen med en fond där 1% av omsättningen av försäljningen på nätet (ex moms) går tillbaka till Svensk Cykelsport. Det ger klubbar, föreningar och utövare möjligheten att söka bidrag från Meridafonden för att utveckla sin verksamhet och förverkliga projekt.

Genom existerande projekt jobbar Merida Sverige redan nära cykelsporten och cykling i Sverige, men med Meridastore fonden önskar vi öppna en konkret kanal för externa ansökningar till alla typer av cykelrelaterade projekt. – ”Vi har längre jobbat för att stödja framtiden cykelhjältar i Sverige. Med Meridastore fonden önskar vi formalisera detta arbete och samtidigt utvidga så att människor utanför våra led kan söka medel till projekt som främjar och utvecklar cykel i Sverige. Vi hoppas att det skall ge många möjligheten att realisera små och stora projekt i föreningar och cykelklubbar runt om i landet.” säger Stian Steen Olsen, VD för Merida Sverige.

Merida Store Fondet 

Meridastore Fonden
Efter årsslut kommer 1% av omsättningen (ex moms) i Meridastore.se avsättas i en fond. Vi öppnar då för ansökningar om bidrag till svensk cykelsport och cykling. Det kan vara allt från lokala klubbar som vill utveckla verksamheten för barn & unga, cykelskolor för de som inte kan eller har råd eller stöd till utövare som har ambitionen att nå världseliten. Alla ansökningar kommer att behandlas av Merida Sverige, med vår styrelsemedlem och tillika OS medaljör Björn Johansson som sammanhållande länk. Ansökningsperioden startar i januari och avslutas 31 mars varje år. Så tänk på att för varje order i Meridastore går 1 % (ex moms) tillbaka till cykelsporten i Sverige.

Har du frågor eller funderingar kring ansökningar eller Meridafonden, kontakta:

Nicklas Hansson: nicklas@merida.se alt 031-742 85 61