Merida övertar Topeak i Sverige

Det innovation cykeltillbehörsmärket stärker Meridas varumärkesportfölj.
Merida Sverige tar med omedelbar verkan över distributionen av Topeak i Sverige. Det med en diger produktlista, närmare 200 produkter kommer att finnas i katalogen och erbjudas till butiker runt om i landet. Topeak startades 1991 med en stor passion för cykling. Drömmen för designers och ingenjörer var att skapa världens bästa tillbehör till cykel. I nästan varje kategori har också Topeak satt standard för innovation, användarvänlighet och hållbarhet.

”Det känns fantastiskt roligt att få överta och driva Topeak. Vi känner att det finns en stor potential för de fina produkterna i cykellandet Sverige. Vi vill att ännu fler cyklister skall få upp ögonen för märket och börja använda de högklassiga prylarna som underlättar och förbättrar cykelupplevelsen. För det är det Topeak handlar om, att enkelhet och bra produkter skall göra varje cykeltur så bra som den bara kan bli.”
- Säger Stian Steen Olsen, VD för Merida Sverige AB.

Produkter i fokus

Topeak-produkter som JoeBlow™ serien med golvpumper, Alien™ verktyg och RaceRocket minipumpar är storsäljare som används av både elitcyklister och motionärer världen över. Många av Topeaks patenterade teknologier har väckt stor uppmärksamhet. År 2012 kom en full service PrepStation som genast togs i bruk av flera av de bästa cykellagen i världen. I tillägg till att utveckla solida produkter har Topeak konstruerat en egen App för mobilen för att ytterligare öka cykelupplevelsen. PanoBike App levererar komfort och brukbarhet till alla användande cyklister,i ett enkelt och verkningsfullt system.

Topeak beskriver sig själva med ordet innovation, att den passionsdrivan motivationen genomsyrar företaget och fyller dem med kraft att skapa de bästa produkterna. Högtravande ord som många företag använder, men hur många har egentligen produkterna som backar upp det? Det är precis vad Topeak har.

För mer information, bilder eller frågor om Topeak: Kontakta Produktansvarig: David Lindeskär, 031- 742 85 65 alt david@merida.se