Vad händer hos Merida på CykelVasan?

Som stolt sponsor till Vasaloppet kan Merida presentera nyheter och aktiviteter under Sveriges största MTB-Event CykelVasan 10-12/8. Det känns väldigt kul att för 4 året vara en del av det fantastiska arrangemang som för samman så många av landets cyklister. Här är några aktiviteter som vi på Merida bidrar med för att skapa årets cykelfest.

Se Nyheter och testa E-MTB

I vår monter i eventområdet i Lindvallen kan du se nyheter från 2018 års cykelsortiment. Vi kommer visa upp ett brett spektra av de kommande godbitarna och även delar av racersortimentet kommer att få plats. Men framförallt kommer det spännande nyheter för alla som håller till i skogen. Inte minst kommer våra nya elmountainbikes att ta plats på allvar. Merida har ett riktigt brett sortiment med allt från full elassisterad Enduro till Touring MTB som passar alla. I vår monter kan du kostnadsfritt testa några av 2018 års nyheter och känna på elcyklar med fantastisk känsla och prestanda. För det är fortfarande du som cyklar, bara snabbare.

Tid & Plats: Torsdag-Lördag 10-12/8 Meridamontern Lindvallen

Merida Sprinten

Den största nyheten från Merida sker ute i spåret på Vasaloppsarenan. Utmana dig själv, och dina kompisar om vem som är snabbast på en Sprintsträcka på det nydragna partiet mellan Smågan och Mångsbodarna. Har du en pulsklocka, Cykeldator eller telefon som är kopplad mot Strava kan du delta i vår sprinttävling. Sträckan är under kilometern och de 3 snabbast tiderna hos dam och herr under Öppet Spår och CykelVasan vinner fina priser. Snabbaste tider får en cykel värd 9999 kr. Tävlingen är dock endast öppen för de som startar bakom elitklungan.

Tid & Plats: Fredag & Lördag 11-12/8 Vasaloppsarenan

Väckningspass med Gunn Rita Dahle Flesjå.

Skaka loss benen tillsammans med en legend. Följ med på en guidad MTB -tur med den norska terrängdrottningen som vunnit OS-guld, 10 VM –guld och fler WC-segrar än någon annan. Se till att skaffa rätt sprätt i benen och ladda upp på fina stigar och få tips inför stundande CykelVasa. Kostnadsfritt, anmälan på Merida Cyklar på Facebook.

Tid & Plats: Fredag 11/8 Samling 09.45 vid Meridamontern, Lindvallen. Tid ca 1h.

Teknikclinic med Joline Johansson

Det finns alltid något att förbättra, inte minst den tekniska körningen på MTB. Kom och få tips av en tjej som verkligen har koll. Joline Johansson är en utförsorienterad fartfantom på cykel med flera pallplaceringar i Svenska och Norska Endurotävlingar. Hon lär ut tips och trix som gör dig till en bättre cyklist utför och på svåra och stökiga partier. Kostnadsfritt, anmälan på Merida Cyklar på Facebook.

Tid & Plats: Fredag 10/8 Samling 12.45 vid Meridamontern, Lindvallen. Tid ca 1,5h.

Frågor, funderingar och svar med Emma Igelström

Emma Igelström är den tidigare världsstjärnan i simning med både världsrekord och VM-guld som efter avslutad karriär sadlat om till Triathlon och med och kvalificerat sig till VM i Ironman på Hawaii Som en del i uppladdningen kommer Emma att köra Vasaloppet och göra några av sina många träningstimmar på MTB. På fredag eftermiddag finns Emma i Meridas monter och visar sin cykel som snabbt skall föra henne längs cykeldelen i Kona. Hon berättar om mål, prestationer och träning utifrån hennes upplevelser.

Tid & Plats: Fredag 11/8  kl. 16 Meridamontern, Lindvallen.

Maxa formen med Fredrik Eriksson

Fredrik Eriksson är tidigare vinnare av både CykelVasan och Birken, och han har en riktigt diger karriär som MTB cyklist. Redan 2003 startade han sin egen träningsverksamhet: Toppfysik. Han har sedan dess hjälpt cyklister att bli bättre och uppnå sina mål. Med erfarenhet, kunskap och passion vill Fredrik utveckla sina adepter till bättre cyklister. De han hjälper är så väl motionärer som elit och namn som Alexandra Engen, Emil Lindgren och inte minst OS-guldvinnaren Jenny Rissveds sticker ut. På fredag eftermiddag finns Fredrik på plats i vår monter och kan svara på frågor och ge dig sista minuten tips för att verkligen maximera din prestation.

Tid & Plats: Fredag 11/8  kl. 17 Meridamontern, Lindvallen.